Теменужка Петкова остава енергиен министър. Това заяви вицепремиерът и военен

...
 Теменужка Петкова остава енергиен министър. Това заяви вицепремиерът и военен
Коментари Харесай

Теменужка Петкова остава енергиен министър

 Теменужка Петкова остава енергиен министър. Това съобщи вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов в предаването „ Лице в лице “ по бТВ. Той изясни, че през днешния ден е имало среща в Министерски съвет, на която са участвали съвсем всички министри. Наред с другите тематики обаче се обсъждали и въпросът с оставката на Петкова, потвърдиха за „ Монитор “ от Министерски съвет. 
Самата Петкова хвърли оставка след абсурда с продажбата на ЧЕЗ от „ Интерком България “, благосъстоятелност на Гинка Върбакова от Пазарджик, с която министърът се познава от повече от 20 години.  

„ Въпросът е решен: няма да бъде призната оставката на Теменужка Петкова ", сподели Каракачанов. По думите му нямало никакво съображение да се търси изкупителна жертва в лицето на Петкова, защото тя нямала виновност към договорката за ЧЕЗ. Според него Теменужка Петкова като енергиен министър не може да управлява сходни покупко-продажби. По думите му единствено енергийният регулатор КЕВР може да се намеси в договорката, като отнеме лиценза постфактум, в случай че има нарушавания на закона от страна на компанията покупател. 

" Г-жа Петкова няма никаква виновност. Законът за енергетиката не повелява министърът на енергетиката да управлява тези неща – или КЕВР (да ги контролира). Теменужка Петкова остава енергиен министър – това е днешното решение ”, заключи Каракачанов.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР